Biocyclische-Veganlandbouw 

Netwerk ter bevordering van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

Media en Video

Voor actueel nieuws klik hier 

Vegan landbouw in Oirschot

In het Brabantse Oirschot ontmoet culinair expert Alain Caron tuinders Alex Schreiner en Linder van den Heerik. Zij runnen samen een permacultuur-tuinderij, waarbij ze gebruik maken van uitsluitend plantaardige mest. Vegan landbouw is vrij uniek in Nederland. Volgens Alex en Linder heeft plantaardige mest grote voordelen ten opzichte van dierlijke mest. Linder: 'Dierlijke mest moet je zien als snackbar-eten, terwijl plantaardige mest zorgt voor een gevarieerder dieet voor de bodem.' Alain gaat koken met gewassen uit hun tuinderij en kruiden uit hun voedselbos. Bekijk de uitzending hier: 

https://www.npostart.nl/vegan-landbouw-in-oirschot/29-10-2019/WO_KN_15705734 (12 min.)

 

VIDEO: "Mic The Vegan" about vegan organic farming (Engels)

Introductie in veganlandbouwBioAkker in Zutphen - werken zonder dierlijke mest

Wat is hummus aarde? (Duits)

In biocyclische veganistische landbouw wordt een bepaalde mate van bodemvruchtbaarheid bereikt door het gebruik van zuiver plantaardige biocyclische humusgrond. Deze hummus komt voort uit langzaam gerijpte compost die meerjarig mag rijpen totdat er een vruchtbare hummusaarde overblijft. 
Ist Obst und Gemüse VEGAN?
Interview met Anja Bonzheim van Biozyklisch Veganer Anbau Duitsland (Duits)
Duits: Podiumdiscussie  "Biozyklisch-Veganer Anbau" BioFach 2017Duits: Bodemopbouw bij Biohof Hund - Biozyklisch-Veganer AnbauDuits: Clemens Hund van Biohof Hund vertelt waarom hij de keuze heft gemaakt voor een biocyclisch-vegan methodeBodemleven & biodiversiteit in successie 

Prachtig filmpje van een olijfgaard in Kalamata (Griekenland) dat ons laat zien wat er mogelijk is met toepassing van biocyclische-veganlandbouw. We zien hier de bodem van een biocyclische-vegan beheerde olijfgaard versus de bodem van een conventionele beheerde olijfgaard.  Bij de biocyclische-vegan bodem is de bodem duidelijk in balans: agro-ecologie (permacultuur) en biocyclische-veganlandbouw komen hier samen. 


Video: Waarom productie-diervrij landbouw?

 Korte video van Vegan Organic Network, ( VON ) in Engeland


E-mailen
Bellen