Biocyclische-Veganlandbouw 

Netwerk ter bevordering van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

Verwerkers en Traders


TOFF B.V.
Nederland


The Organic Fresh Factory (TOFF) is een ambitieuze Europese distributieorganisatie voor biologische groenten en fruit, gelegen nabij de haven van Rotterdam. TOFF werkt nauw samen met telers in heel Europa die willen telen volgens de Biocyclic Vegan Standard.

www.toffbv.nl


Indekoperenketel

Henk Ploeger en Catharina de Bruin maken bij INDEKOPERENKETEL etherische olie en hydrolaat van aromatische planten. Ze doen dat door middel van stoomdestillatie, een natuurzuivere methode om olie en hydrolaat uit planten te halen. Ze willen het vervaardigen en het gebruiken van etherische olie onder de aandacht brengen door te destilleren, experimenteren, verzamelen, publiceren, geven van voorlichting, houden van workshops en trainingen voor mensen die zich met gezondheid bezig houden. Zij gebruiken bij INDEKOPERENKETEL regionale (biologische) restproducten en plantenafval afkomstig van lokale telers, bedrijfjes of bos- en landschapsbeheerders om etherische olie en hydrolaten te maken. Er is vraag naar veganistische & biologische producten. Henk en Catharina werken met liefde, aandacht en plezier in de destilleerwerkplaats. "Zo maken we mensen blij met onze producten die genezing en gezondheid bevorderen."

De destilleerwerkplaats is gevestigd in een voormalige varkensschuur buiten Gilze. Waar een jaar eerder nog zeugen en biggen liepen, staan nu droogbakken die ruiken naar citroenmelisse en pepermunt. De – tijdelijke – destillatiewerkplaats is gevestigd op een zeer geschikte locatie voor onze doeleinden. Inmiddels gebruiken we schone, groene energie van een lokale energiecoöperatie en streven we om helemaal klimaatneutraal te gaan produceren.

De producten komen veelal terecht bij bedrijfjes die net zoals wij producten maken die op basis van het principe `zorgen voor elkaar, eerlijk delen en zorg voor de Aarde` hanteren. Daar werken we graag mee samen. Zo kunnen we bijvoorbeeld exclusieve producten leveren voor culinaire experimenten van Brabantse bodem. Voor de aanvoer van verse biologische kruiden komen we graag in contact met producenten die reststromen op een duurzame wijze willen upgraden naar etherische olie en/of hydrolaat.

Henk Ploeger is destillateur van INDEKOPERENKETEL. Henk: "Inmiddels hebben we jarenlange ervaring met het stoomdestilleren, het proces waar ambacht en aandacht voor het handgemaakte product onze kwaliteit weergeven."

Catharina de Bruin is auteur van het boek 'Lariks, Spar en Grove Den: naaldbomen met een geneeskrachtige werking' (2017) en 'Lavendel destilleerboek: praktische handleiding' (2019).

www.indekoperenketel.nl

 


E-mailen
Bellen