Biocyclische-Veganlandbouw 

Netwerk ter bevordering van biocyclische-veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

Internationale netwerk bio-vegan landbouw

 

Duitsland


Het Förderkreis Biozyklisch-Veganer Anbau heeft samen met het IFOAM gewerkt aan de Biozyklisch-Veganen Richtlinien. Dit resulteerde in de mogelijkheid om per 2018 de telers (Duitsland, Oostenrijk, deels Zwitserland en deels Luxemburg) volgens de 'Biozyklisch-Veganer Anbau' te laten certificeren. De certificering wordt afgenomen door certificeringsorganisatie Lacon Institut. 


Frankrijk

ABV is opgericht als een afdeling van de Franse vereniging  VEGAN FRANCE, die tot doel heeft de economische ontwikkeling van veganistische alternatieven te ondersteunen voor o.a. bedrijven.  Begin 2017 is de vereniging VEGAN FRANCE een samenwerking aangegaan met International Biocyclic Vegan Network en besloot om in samenwerking met hem de divisie ABV te ontwikkelen.


In Frankrijk wordt de inspectie en certificering uitgevoerd door EXPERTISE VEGANE EUROPE (EVE) (http://www.certification-vegan.fr). Certificering: In 2018 is het eerste bedrijf gecertificeerd.


Griekenland & Cyprus

Het PANHELLENIC BIOCYCLIC VEGAN NETWERK in Griekenland en Cyprus bestaat momenteel uit ongeveer 80 kleine biologische familieboerderijen, waarvan sommige al jarenlang biologische landbouw bedrijven in Griekenland en Cyprus op basis van de biocyclische richtlijnen. Ze produceren citrusvruchten, druiven, kiwi's, groenten, evenals olijven en olijfolie. In 2017 werden ze officieel gecertificeerd volgens de Biocyclic Vegan Standard.

In Griekenland en Cyprus wordt de inspectie en certificering uitgevoerd door BIO HELLAS (http://www.bio-hellas.gr/en/AboutBioHellas/tabid/61/Default.aspx).Niet EU


Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië bestaat er sinds 1996 een actief netwerk: Vegan Organic Network (VON). Het netwerk heeft richtlijnen opgesteld en hieruit is ook een groeiend internationaal netwerk ontstaan. Telers in Groot-Brittannië werken met een collegiale toetsing: de zgn. Grower-to-grower certification in de 'Stockfree-Organic-Standards. Met deze certificatie mag men daar het Stockfree Organic label dragen. 


Veganic Agriculture Network

Het Veganic Agriculture Network is een beweging in Noord-Amerika om de productie van fruit, groenten, peulvruchten en granen te bevorderen zonder het gebruik van kunstmatige stoffen of het gebruik van dierlijke producten. Zij promoten duurzame, low-impact, plantaardige kwekerijen en tuinderijen.