Biocyclische-Veganlandbouw 

Bevordering van Biocyclische-Veganlandbouw in Nederland en Vlaanderen

Nieuw boek:

Meer dan Biologisch -  De toekomst is aan plantaardig
Theo Grent

‘Meer dan biologisch’ geeft aan hoe het mogelijk is biologisch te telen zonder gefokte dieren in te zetten en het zelfs de voorkeur geniet. Het boek focust zich op de vraag hoe het werkt om gezonde gewassen te laten groeien zonder producten van dierlijke herkomst te gebruiken. Dierenmest voegt niets toe aan de kringloop. We kunnen de akkerbouwproductie die nu naar veevoer gaat beter voor mensen inzetten of direct composteren, zonder dierenleed. Feit is dat er meer land nodig is voor het voeren van vee dan voor het direct verbouwen van voor mensen eetbare gewassen. Het landbouwhuisdier is daardoor een uiterst inefficiënte schakel in een wereld met een exponentieel groeiende bevolking. Dieren brengen niets voort dat niet efficiënter en menselijker direct van planten gemaakt kan worden. De simpele rekensom van de dierlijke productie spreekt boekdelen. We houden ons vast aan de grote ondoelmatigheid van het ‘filtreren’ van planten door dieren alvorens het als voedsel te beschouwen. Het voeren van dieren

in plaats van mensen direct voeden, betekent dat we 90% van de calorieën verliezen die anders voor onze consumptie beschikbaar zijn.
Wanneer mensen in ontwikkelingslanden het westerse consumptiepatroon overnemen, hebben we vier aardbollen nodig. Het merkwaardige is dat geprobeerd wordt die onmogelijke situatie te verzachten door de landbouw in alle opzichten te intensiveren. Een heilloze weg. Steeds meer mensen krijgen door dat de duurzaamheidsrevolutie waar we allemaal op wachten, ook een revolutie is van de manier waarop we onze consumptiegewassen telen, en onze vorken en messen gebruiken. Door tegen de vee-industrie van onze wereld te rebelleren, helpen we een gezonderde toekomst te creëren voor allen die nog moeten komen. Wat we vandaag in de intensieve veehouderij doen, zal ooit een verre nachtmerrie zijn waarvan we zullen zeggen: waar waren we eigenlijk mee bezig?

Verkrijgbaar bij ons en in de betere boekhandel 

Bij een donatie vanaf € 50,- krijgt u dit boek gratis.  
Graag verwelkomen wij u als donateur of als lid van de vereniging. Vanaf een donatie van € 50,- ontvangt u het boek 'Meer dan biologisch' van Theo Grent gratis. Aanmelden voor donatie en lidmaatschap kan hier.

Het boek is ook online te koop op Kelbo.nl

Meer dan biologisch
Bekijk hier het inkijkexemplaar: Meer dan biologisch van Theo Grent
10402_mdb-inkijk (1).pdf (109.94KB)
Meer dan biologisch
Bekijk hier het inkijkexemplaar: Meer dan biologisch van Theo Grent
10402_mdb-inkijk (1).pdf (109.94KB)

 

ISBN:

 9789087599751

Auteur:

Theo Grent

Uitgever:

 U2PI B.V.

Publicatiedatum:  

 22-12-2020

Formaat:

 Paperback / softback

Taal:

 Nederlands

Hoogte:

 240 mm

Breedte:

 165 mm

Dikte:

 18 mm

Gewicht:

 350 gr

Voorraad:

 Beschikbaar

Aantal bladzijden:

 211

Trefwoorden:  

 biologisch


E-mailen
Bellen